dijous, 28 de novembre del 2013

Seguretat a la xarxa

Tots fem un gran ús d'Internet, l'utilitzem a diari i gràcies a ell tenim moltes més facilitats que anys enrere. Però si no en fem un bon ús, pot ser perillós per a nosaltres, i hauriem de tenir uns coneixements bàsics d'aquests conceptes:

Ciberassetjament: És l'ús de mitjans de comunicació via xarxa voluntari per a assetjar a una persona o a un grup de persones de similar edat o coneguts amb atacs personals. Això pot constituir un delicte penal.
Trolling: Una persona que es dedica a fer trolling, és una persona que publica missatges provocadors, irrelevants o fora de tema en una comunitat en línia, com ara un foro, amb la intenció de provocar o molestar altres usuaris, amb l'única finalitat de diversió. Normalment són missatges grossers, ofenses o  mentides difícils de detectar.
Grooming: Són la sèrie de conductes que emprèn un adult amb l'objectiu de guanyar confiança amb un menor, creant connexió emocional per Internet, per abusar sexualment d'ell, i en alguns casos inserten el menor al món de la prostitució infantil o la producció de material pornogràfic.
Griefing: Un griefer és el jugador en un joc de vídeo multijugdor que irrita i assetja a altres jugadors del joc, només per obtenir el plaer de molestar als altres usuaris.

Aquests són alguns dels programes nocius que posen en perill el nostre equip:

Virus: És un malqare que té un portador, normalment arxius executables, i que es reprodueixen sobreescribint damunt els mateixos arxius i passen d'un ordinador a un altre.
Troià: No són capaços de reproduir-se però poden infectar sistemes si sels adjunta a un software per un programador. Poden controlar remotament l'equip o obtenir informació.
Cuc: No depenen de cap arxiu portador i poden modificar el sistema operatiu autoexecutant-se quan inicies el sistema.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada